Számmisztika

Pár gondolat a Számmisztikáról:

A Számmisztika eredete egészen az ókori Görögországra vezethető vissza, ahol is a “Számok Atyja” néven ismert híres matematikus és filozófus, Phytagoras (magyarosan Pitagorasz, Kr.e.:582-496) élt és tanított. Minden dolgok alapjának a Számot tekintette, mely az egyetlen örökkévaló létező, és amellyel minden létező viszonyt ki lehet fejezni. Tanításai nyomán számos iskola alakult, követői sajátos rendszereket állítottak fel, melyek segítségével minden ember “besorolható” valamely számkategóriába. Ez a szám meghatározza jellemét, belső világát, törekvéseit, munkabírását, kreativitását, szorgalmát, viszonyát a többi emberhez, szerelmének mértékét. Ezen kívül meghatározhatja külső tulajdonságait, de akár étkezési és alvási szokásait is. Amint megállapítottuk ki melyik csoportba tartozik, azonnal felismerhetővé válnak az illető előnyös, vagy előnytelen tulajdonságai, illetve az is, hogy milyen viszonyban van a másik emberrel.

Mikor lehet szükségünk számmisztikai elemzésre?

  • bármikor, ha jobban meg szeretnénk ismeri önmagunkat,
  • pályaválasztás előtt, gyermek születésekor,
  • új párkapcsolat elején, hiszen a két születési képletből azonnal látszik, összeillőek vagyunk -e,
  • ha fel szeretnénk éleszteni párkapcsolatunkat/házasságunkat,
  • vagy, ha egyszerűen csak kíváncsiak vagyunk, merre tart az életünk.

Mi történik az elemzés során?

Egy egyszerű számítás segítségével meghatározzuk az illető sors számát. Például ha valaki 1988.07.03-án született, akkor az ő életfeladata, vagyis sors száma a 9-es lesz. E szám által képviselt energiákat és feladatokat fogja megtapasztalni élete folyamán. A sorszámot úgy kapjuk meg hogy összeadjuk az évszámot külön számjegyekként egészen addig ameddig egy számot nem kapunk. (1+9+8+8+0+7+0+3=36; 3+6=9) Ez a szám természetesen nem csak az akadályokat és feladatokat mutatja meg, hanem rávilágít a lehetőségeinkre is. Az elemzés során ezzel a számmal valamint a születési évszámunkkal dolgozunk, amiből teljes jellemrajz olvastató ki. A számmisztikában kilenc “tipust” különböztetünk meg:

1. Kreativitás, önbizalom, önállóság.

2. Együttműködés, alkalmazkodás, egyensúly.

3. Kommunikáció, önkifejezés, humor.

4. Stabilitás, fejlődés, rugalmasság.

5. Szabadság, önfegyelem, mértéktartás.

6. Harmónia, elfogadás, szépség.

7. Bizalom, érzékenység, spiritualitás.

8. Jólét, hatalom, önzetlen adakozás.

9. Teljesség, bölcsesség, alázat.

Az elemzés részét képezi a párkapcsolati összehasonlítás, melyből megtudhatjuk mi a feladatunk az adott kapcsolatban, (együtt és külön-külön is) mi az amit bele teszünk abba. Tisztázzuk, hogy mit várhatunk el partnerünktől, ezáltal nem fogunk olyan igényeket támasztani felé, amelyek számára teljesíthetetlenek. Természetesen ez a módszer nemcsak párkapcsolati összehasonlításra használható, hanem bárkivel összehasinlíthatóak vagyunk, akinek tudjuk születési évét, hónapját és napját.

A számmisztika és a Tarot szorosan kapcsolódik egymáshoz. A teljes képet a két módszer együtt adja meg, ezért a teljes elemzés számmisztikai elemzésből és kártyavetésből áll. Természetesen kérhető csak számmisztika vagy csak Tarot vetés is.

A tanfolyamon minkét módszerből kapunk ízelítőt, annak ellenére hogy külön-külön kell elsajátítani őket.

“Ha nem tudjuk milyen kikötő felé tarunk, nincs számunkra kedvező széljárás”                                                                                                                                    /Seneca/